
پلتفرمهای اینترنت اشیاء با ارائه ابزارها و قابلیتهای داخلی، ساخت آسان و ارزان سیستمهای اینترنت اشیاء را برای مشاغل، توسعه دهندگان و کاربران فراهم میکنند.
پلتفرمهای اینترنت اشیاء یکی از مؤلفههای مهم اکوسیستم اینترنت اشیاء و یک بازار در حال رشد فزاینده است که انتظار میرود تا سال 2023 از 22 میلیارد دلار عبور کند. پلتفرمهای اینترنت اشیاء ارزشهای زیادی را برای مشاغل فراهم می کنند – به آنها امکان می دهد که هزینههای توسعه را کاهش دهند، روند کارو راهاندازی را تسریع کنند. با این حال، برای بسیاری از مردم هنوز مشخص نیست که پلتفرم اینترنت اشیاء دقیقاً چیست، چه کاری انجام می دهد و چه زمانی یک کسب و کار باید از آن استفاده کند.
پلتفرم اینترنت اشیاء دقیقاً چیست؟
برای درک اینکه یک پلتفرم اینترنت اشیاء چیست، ابتدا باید بدانید که چه چیزی در یک سیستم اینترنت اشیاء کامل قرار دارد:
1- یک سیستم اینترنت اشیاء کامل به سخت افزار نیاز دارد: (مانند سنسورها یا دستگاه) این سنسورها و دستگاهها دادهها را از محیط جمع میکنند (به عنوان مثال یک سنسور رطوبت) و یا اقدامات لازم را در محیط انجام میدهند (به عنوان مثال آبیاری محصولات).
2- یک سیستم اینترنت اشیاء کامل به اتصال نیاز دارد. سخت افزار به روشی برای انتقال همه آن داده ها به ابر (به عنوان مثال ارسال داده رطوبت) یا به روشی برای دریافت دستورات از ابر نیاز دارد (به عنوان مثال انجام آبیاری محصولات). این امر را میتوان با فرمهای بالغ اتصال مانند تلفن همراه، ماهواره یا WiFi به دست آورد، یا گزینههای جدیدتر اتصال، متمرکز بر اینترنت اشیاء مانند LoRa در این امر یاری میکند.
3- یک سیستم اینترنت اشیاء کامل به نرم افزار نیاز دارد. این نرم افزار در فضای ابری هاست می شود و وظیفه تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از سنسورها و تصمیم گیری را بر عهده دارد (مثلاً از داده های رطوبت بدانید که باران باریده است و سپس به سیستم آبیاری بگویید امروز روشن نشود).
4- سرانجام، یک سیستم اینترنت اشیاء کامل به رابط کاربری نیاز دارد. برای مفید واقع شدن همه این موارد، باید راهی برای تعامل کاربران با سیستم اینترنت اشیاء وجود داشته باشد (به عنوان مثال یک برنامه تحت وب با داشبورد که روند رطوبت را نشان می دهد و به کاربران امکان میدهد دستی سیستم های آبیاری را خاموش یا روشن کنند).
علاوه بر این ، ارزش واقعی اینترنت اشیاء هنگامی که با سیستم های تجاری موجود و جریان داده ها ادغام شود، مشخص میگردد. بنابراین بسیار مهم است که همه این اجزای متفاوت به طور مؤثر و به روشی قابل کنترل به هم متصل شوند. در سطح بالا، پلتفرمهای اینترنت اشیاء به تسهیل ارتباطات، جریان داده ها، مدیریت دستگاه و عملکرد اپلیکیشنها کمک می کند.
پلتفرمهای اینترنت اشیاء در قسمت 3 و اغلب بخش 4 از آنچه در بالا توضیح داده شد وجود دارد. با انواع مختلف سخت افزار و گزینه های مختلف اتصال، باید روشی وجود داشته باشد که همه اجزاء با هم کار کنند. پلتفرمهای اینترنت اشیاء به حل این مشکل کمک میکنند.
بسترهای نرم افزاری فقط مختص اینترنت اشیاء نیستند، اما اگر به دامنه های دیگر نگاه کنید متوجه می شوید که تعداد گزینه های پلت فرم بسیار کمتری وجود دارد. Android و iOS دو سیستم عامل غالب موبایل هستند، همچنین ویندوز و MacOS سیستم عامل غالب دسکتاپ هستند.
علاوه بر این، سیستم عامل ها و پلتفرمهای کنسول بازی Xbox و Playstation هستند. اگر همه این بازارها فقط چند بازیگر غالب دارند، چرا در IoT همین را نمی بینیم؟
برخی ممکن است این استدلال را مطرح کنند که در حال حاضر بازیکنان غالب در آمازون (AWS IoT Core)، مایکروسافت (Azure IoT Hub) و Google (Google IoT Core) هستند. با این حال، این پلتفرمها بیشتر در سطح زیرساختها متمرکز شدهاند و بنابراین برای ساخت اپلیکیشنهای IoT خاص برای مشاغل به تخصص و سفارشی سازی بیشتری نیاز دارند. پلتفرمهای اینترنت اشیاء اغلب در روی این ارائه دهندگان زیرساخت ساخته می شوند و ابزارها و خدمات اضافی را برای ساخت سریع پروژههای اینترنت اشیاء برای مشاغل ارائه می دهند.
این سوال که چرا بسیاری از پلتفرمهای اینترنت اشیاء وجود دارد ممکن است توسط موارد زیر پاسخ داده میشود: که بازار هنوز چنان نوپا است که بازیکنان مسلط آن هنوز ظهور نکردهاند، یا به دلیل کاربردهای مختلف اینترنت اشیاء در صنایع مختلف، پلتفرمهای مختلفی برای کاربردهای مختلف وجود دارد. گرچه دلیل لصلی احتمالاً ترکیبی از این دو مورد است، اما به نظر میرسد که که اولین توضیح جذابتر است.
از آنجا که اینترنت اشیاء سیستمی از سیستمها است (شبکهای از دستگاهها و برنامههای نرمافزاری). از آنجا که اینترنت اشیاء به سنتز صحیح رشته های مهندسی متمایز مکانیکی، الکتریکی، نرم افزاری بستگی دارد، پلتفرمهای اینترنت اشیاء برای کمک به مشاغل کمک می کنند بدون نیاز به حقوق و دستمزد و مدیریت تیم های مهندسان متخصص در زمینههای مختلف، از چالشهای فنی عبور کنند.
به عنوان مثال ، تجارت شما ممکن است واقعاً در ساخت سخت افزار مهارت داشته باشد و تصمیم بگیرد که می خواهید سخت افزار خود را “هوشمند” کنید. به جای فرآیند گران و طولانی وقت استخدام توسعه دهندگان نرم افزار برای ساختن همه چیز، می توانید به جای آن از یک پلتفرم اینترنت اشیاء استفاده کنید تا سریع و مقرون به صرفه تر کار کنید.
با این حال، یک مصالحه وجود دارد. بسترهای نرم افزاری اینترنت اشیاء که در وقت شما صرفه جویی می کنند، در طولانی مدت بسته به نوع قیمت آنها ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند. این به این دلیل است که آنها هزینههای مبتنی بر استفاده و یا اشتراک را می گیرند که می تواند با گذشت زمان اضافه شود. اما هنوز هم از مزایای هزینه های قابل توجه پایین تر (بدون CapEx) بهرهمند میشوید.
پلتفرمهای اینترنت اشیاء که ارزان قیمت هستند، احتمالاً در زمان / تلاش شما هزینه بیشتری خواهند داشت. در واقع هرچه کار بیشتری را مجبور باشید خودتان انجام دهید، زمان بیشتری را صرف می کنید.